Pia och Per – de hetaste branschcheferna

Branschföreningarna byter vd på löpande band. Bara Sveriges Annonsörers vd Anders Ericson stannar kvar på jobbet, nu snart i tio år. Här är listan på vilka som var bäst på att sätta föreningen på google-kartan.

Förra året slutade Tidningsutgivarnas vd Barbro Fischerström för att ersättas av Anna Serner.
Sveriges Tidskrifter bytte vd från Lars Strandberg till Kerstin Neld. Direktmarknadförarnas förening Swedma bytte vd från Anders Kasberg till Sofia Edholm och Jan Fager ersatte Marianne Reuterskiöld på Sveriges Marknadsförbund. I år har Sveriges Reklambyråers vd Pia Grahn Brikell meddelat att hon ska börja som vd på reklambyrån Storåkers och i förra veckan kom beskedet att Sveriges Mediebyråers vd Per Rosvall lämnar in.

På kort tid ritas kartan om, eller snarare suddas ut. En branschförenings jobb handlar mycket om att sätta organisationen på kartan. Jag kan tänka mig at det är ett varierat jobb att företräda bransch med småskuttar och lillpampar, göra styrelsen glad, hålla budget, fixa det årliga eventet, ordna seminarier och se till att medlemmarna strömmar till medelst olika aktiviteter och utskick och det är frukostmackor och surt kaffe och ja en massa annat slit och släp.

Jobbet som vd för en branschförening tycks vara det man gör det till. Somliga gör mycket väsen av sig och drar passionerat på sig branschtröjan och lyfter branschen till högre nivåer än den egentligen hör hemma i. Andra verkar ha en lugnare stund på jobbet.

Så varför inte ta tempen på cheferna som har avgått det senaste året genom att googla på namn + föreningens namn?

Topplistan

  1. Pia Grahn Brikell, Sveriges reklamförbund 3.920
  2. Per Rosvall, Sveriges Mediebyråer 1.520
  3. Anders Kasberg, Swedma 756
  4. Lars Strandberg, Sveriges Tidskrifter 677
  5. Barbro Fischerström, Tidningsutgivarnas 572
  6. Marianne Reuterskiöld, Sveriges Marknadsförbund 373

Så där ja. Ribban satt för efterträdarna.

(För övrigt har Anders Ericson, vd för Sveriges Annonsörer, exakt lika många träffar som Sveriges Mediebyråers avgående vd Per Rosvall, 1.520.)


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *