Veckans vandring – från Spotify till Bloggy


Åter en vecka av nedläggnignar, minskningar och bantningar. Nu står hoppet till Bloggy och inte Spotify. Men kulturministern tror på tokiga tanter. Torsdagens nattvandring var lugn. Alla skötte sig. Fotograf Ivan da Silva lät sin fotoblixt sprida sig över ansiktena på sajten the Locals mingel på Cosmopol. Vd Paul Rapacioli, såg nöjd ut och räknade in några hundra minglande engelsktalande innevånare.  På Björn & Bennys krog Rival hade redaktionen på Nöjesextra firmafest, både herr och fru Svensson. Lågkonjunkturen hade inte nått Noppes där rutorna immade och publiken stimmade.  Annars stiltje.

Här några andra spaningar
Veckans konto:  Laxen och den andra på reklambyrån DDB vinner landets största reklamköpare Telia, får in 10-15 miljoner kronor i byråintäkt och ärver en hel reklamsåpa att utveckla/skrota. Får vi se lite samannonsering (co-brandning) med byråns övriga kunder VW och McDonalds? Teliapappan käkar miserabel hamburgare i en folka samtidigt som han försöker dejta via Iphone?

Veckans utnämning: Nu är det många som hjälper Jonas Bonnier utse en ny chefredaktör på Expressen. Här ett urval: Dagens Media, Resumé, Pontus Schultz, Paul Ronge här är min spaning från förra året. Må bästa spåkärring vinna.

Veckans sämsta tajming: Den svenska musiksajten Spotify gör sin roll out när annonsmarknaden fryser till is. Får förlita sig på prenintäkter, men hur ska det gå när innehållet dessutom utarmas? Så nu snackar vi Bloggy i stället för Spotify nu när det går lite murrigt för Volvo & Saab, right?

Veckans affärsidé: Nu är de läge att starta konsultlåda och erbjuda personligt digitalt varumärkesbygge.

Veckans creepy: Medierådet frågar på sin sajt om Hur du håller kontakt med dina kollegor? Inget fel på den frågan, men att det bara fanns digitala sätt att kommunicera med bland svarsalternativen, säger en del om att den digitala fanatismen har  brett ut sig även i statsapparaten.

Veckans skönast att slippa från 2008: Klyschan ”De unga är innevånare i den digitala världen. Vi andra är bara invandrare”, hette det förra året. Bra kommunikation är mer än att trycka på knappar.

Veckans utmaning: Pia Grahn Brikell, blivande vd på Storåkers, får göra en Carola Määttä. Det vill säga ta över en byrå som tappar storkunder och råkar ut för härvor hämtade från overkligheten. Skillnaden är att Carola Määttä i alla fall hade hunnit börja på Ogilvy innan det brakade loss.

Veckan jippi: Byrån Promenad som har höjt ATGs försäljning med 100 procent genom att placera reklam i digitala tavlor i kassalinjen på Ica i Haninge.

Veckans citat: ”Vi tycker oss se att cowboyhatten kommer starkt i år, med mycket fransar och ormskinn, samtidigt som både guld och paljetter kommer att glittra ikapp med vårsolen. Vidare tror Alliansen stenhårt på 80-talsfärger, som solgult och rosa, och att Madonna, så som hon såg ut runt ”Susan, var är du”-perioden, kommer att inspirera många. Till Maud Olofssons och min stora glädje så känns den färgrika ”tokiga tant-stilen  helt rätt i år”, Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth trendspanar i ett tal på Elle-galan.

Veckans rubrik: ”Marknadsföringen roligare än bilen”, till en artikel om marknadsföringen av Kia Soul i DI Weekend.

Veckans konstigaste konst: På reklambyrån Åkestam & Holst står en enorm tavla. Ser ut att vara ett original skickat som julklapp från Posten. Om det är så, kan frågan ställas om det inte finns bättre sätt att spendera medborgarnas pengar än att skicka en målning till en reklambyrå?

Veckans namnkaos: Metro förenar jobb och studier till ett nytt affärsområde. Men den som går in på Metrotalentmanagement, kan få intrycket av att det kommer mera. Allt för mycket, rentav.

Veckans suck: ”Man ska vara småbarnsmamma för att få ett chefsjobb här”, medelårsmanliga suckar på Telias marknadsavdelning. Och nej, jag tänker inte berätta vem som suktar efter chefsjobb där.


Kommentarer

Ett svar till ”Veckans vandring – från Spotify till Bloggy”

  1. Profilbild för Skrivhäftet
    Skrivhäftet

    Tänkte också på digitalt (personliga) varumärkesbygge som affärsidé – men funderade lite till: hur blir det om någon annan bloggar i mitt namn och lägger ut inlägg på Twitter och Facebook – och sedan connectar med någon annan – som också har köpt sitt digitala varumärke…! Och vem ska bygga varumärket för tanter 40+? Tjugoåriga nördar i city? Haha…det ska bli coolt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *