Reklamräven Göran Åkestam skojsar

Nyhetsarbete är alltid roligt. I går hjälpte jag Dagens Medua med att dra loss nyheten om att Martin Cedergren blir delägare i den anrika och framgångsrika reklambyrån Åkestam Holst. Uppgiften var lätt att kolla  eftersom Martin redan hade fixat en mobil på den nya firman och numret gick att hitta. Förstås försökte jag fråga reklambyråns vd Göran Åkestam om den offensiva rekryteringen.

”Jag kommenterar inte rekryteringar där avtal inte är påskrivna”, sa Göran.

Så kan det ju vara, även om mobilabonnemangsavtalet råkade vara påskrivet. Martin Schori på Dagens Media åkte på en liknande luring hos Göran.

Mystiken tätnade då den här bilden på Göran och Martin Cedergren dök upp hos konkurrenten. Då förstod jag. Göran ville förstås skojsa till det. Han tycker väl att branschpressen är så seriös och allvarsam att den behöver muntras upp lite. För inte hoppas han väl på en helsida om värvningen i någon reklamblaska? Så oldschool är väl inte Göran, reklamräven?

Fast, lite fundersam blev jag. Göran ska ju kunna det här med kommunikation när byrån har så fina kunder som ATG, If och Hemtex. Ger han dem liknande råd? Man skojar lite och kör en luring, köper lite prylar på Buttericks och så.

Åkestam & Holst är en cool reklambyrå med en läsvärd blogg, som säkert kommer att rapportera om detta skolexempel på hur man sköter sin kommunikation med pressen.


Kommentarer

Ett svar till ”Reklamräven Göran Åkestam skojsar”

  1. De fick ju fånarna på Dagens Industris reklamsidor att köpa skiten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *