Blocket räddar Aftonbladet räddar Blocket

Aftonbladet har börjat dela ut fria Blocket-annonser till alla som köper tidningen och har dessutom artikel i dag om Blocket på ettan . Viner koncernens crosspromotion-piska hos Schibsted eller är det Blocket som ska rädda Aftonbladet?Aftonbladet äger inte längre blocket utan sålde det till ägarkoncernen Schibsted för närmare 3 miljarder kronor. Aftonbladets kopplingar till Blocket går numera via Schibsted. Självklart är det bra marknadsföring för Blocket att Aftonbladet skänker bort en annons till alla som köper en annons på Blocket. Bra för tidningsköparna också. En annons på Blocket kostar 20 kronor, dubbelt så värdefull som vad ett ex av Aftonbladet kostar. Så frågan är om det inte är Blocket som ska få folk att köpa Aftonbladet i stället för tvärtom. Onekligen en intressant utveckling för en radannonstjänst utvecklad på landet och såld till Aftonbladet för 183 miljoner kronor år 2003.
Det kan ju också vara så att Schibsted tycker att de två företagen ska korsmarknadsföring (crosspromotion) varandra och då kanske Schibsteddirektören Gunnar Strömblad ryter till för att få BLOCKET skrivet med stora bokstäver på ettan.
I vart fall har chefredaktören tillika smygbloggaren Jan Helin ännu inte berättat för sina läsare om Schibsteddirektören Gunnar Strömblads smygbygge.

Ordspråk i Globen: Vad Hiertat är fullt av – talar munnen.


Kommentarer

2 svar till ”Blocket räddar Aftonbladet räddar Blocket”

 1. Det är inte lätt att bryta sig in och konkurrera med en sådan mediamakt. GnetaGalten.se försöker i varje fall. 20,000 unika per dag och gratis att annonsera!

 2. Profilbild för valpägare
  valpägare

  en kvinna trakaserar och hotar min familj, genom annonser på blocket, abc-annonser, eniro, vovve mm. Mail strömmar in hela tiden. Hon låtsas vara olika personer/avsändare och tjaffsar om mina hundar. Kvinnan är under polisutredning för HOT, TRAKASERIER och FÖRTAL mm. . hennes mail kersinros@hotmail.com och dizzlin651@live.se + flera andra påhittade. Alltid samma ip,nummer.

  För att hon ville låna min hanhund till parning, men inte godtog mitt pris. Nu jävlas hon genom att lura personalen på blocket.se och alla andra annonsforum att jag är kriminell.
  Jag har polisanmält detta. Polisen ser att HON mailade MIG först och började tjaffsa och hota mig.

  blocket har skrivit till mig att jag är avstängd på blocket.se för framtida annonsering pga OLAGLIG VERKSAMHET och att jag utnyttjat blocket.se som annonsplattform.

  Detta är FÖRTAL och hon/de far med osanning. Jag har aldrig brutit mot blockets annonsregler och jag har ingen olaglig verksamhet..??? Så varför är jag avstängd. Hur kan ni anklaga mig för att hållas med olaglig verksamhet???
  Att sälja en valpkull, är det olagligt???
  Snälla, jag vill bara veta vad ni menar med detta. Vad hon har hittat på om mig… det är polisen som behöver veta. Ni kan själva kontakta polisen.

  Jag känner mig djupt kränkt./ mvh carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *