Mobbar-Katrin biter i sten hos Blondinbella


Mot goda Blondinbella biter inte Katrin Zytomierskas bloggmobbing.Finest-bloggaren Katrin Zytomierska går hårt åt Blondinbella. I ett inlägg från i fredags, kallar hon Blondinbella ”för en hycklande lillgammal skitgris”. Anledningen är att Blondinbella har skrivit om hur knäckt hon är över ätstörningar och att bloggare som Katrin Zytomierska och Carolina Gynning propagerar för smala kroppar.

Katrin Zytomierska är inte sen att slå tillbaka med förminskande argument som ”din hy ser numera ut som en jävla infinity pool”.

Taktiken har hon lärt sig av sin förre man Alex Schulman. Det handlar om att äta upp sin motståndare genom att först förminska den och sedan klubba den sönder och samman backad av skock av hejande bloggsupportar, egentligen en utstuderad form av mobbing. Mobbningen skulle ha varit genuint upprörande om Katrin, Alex och de andra bloggmobbarna hade givit sig på svaga byten. Men så är det inte riktigt. De använder taktiken till att slå sig fram, skapa uppmärksamhet och maktpositioner bland ett etablissemang.

Egentligen är bloggmobbingen ytterligare en yttring av hur ett åldersskikt behöver skaffa sig ett livsrum genom att flytta på betonghäckar som sitter i vägen. Så var Galenskaparna lite tokigare än Hasse och Tage. Killingänget med sina busringningar mer förfärande än Galenskaparnas sketcher, Ebba Grön var upprörande frispråkiga, så kom Latin Kings och ännu värre Leila K och Ken Ring, och ja, ni förstår.

Katrin har liksom Alex jobbat sig uppåt genom att attackera kända personer ovanför dem och på så sätt skapa uppmärksamhet och positioner. Det kan verka modigt, men är det inte egentligen. För de skulle aldrig på allvar bråka med någon som skulle kunna ge dem ett glassigt jobb.
Men till slut blir det provocerande vapnet trubbigt.

Det blir tydligt i bråket mellan Katrin och Blondinbella. Katrin sluggar som vanligt med mobbingsläggan och manar på sin mobbinghord. Men motståndaren är inte David utan Goliat. Katrin försöker att bloggmobba en 18-årig tjej som vill uppriktigt väl och talar om allvarliga saker med ett gott hjärta. Ungefär som Ebba Grön misslyckades med att utplåna Abba. Då händer det intressanta att Katrin framstår som en utdöende Tyrannosaurus Rex med ett vapen lika vasst som Killinggängets busringningar.


Kommentarer

4 svar till ”Mobbar-Katrin biter i sten hos Blondinbella”

  1. Inte för att jag tycker bäst om Blondinbella, men mobbning är vad det handlar om här. Det är inte okej att slå så hårt mot en inte helt vuxen mänska. Skämmes Katrin!

  2. Fantastiskt skrivet.Tusen tack!!!!!!!!!jag förstörde mina år mellan 15-30 i anorexi som aldrig kommer igen önskar inte att någon ung tjej identifierar sig med sina bloggidoler som ej tar ansvar för vad de skriver utan vill verka ”coola”isina IDOT ENKELSPÅRIGA bloggar .Debatten behövs då folk dör då det finns för lite vårdplatser för ätstörningar . smalhet är inte=LYCKA tro mig jag vet.Din artikel borde vara löpsedel.1ooooooootack så intelligent skrivet.Omtanke Cecilia numera frisk lycklig och snyggt normalviktig;)

  3. Vi som vuxna bör inte uppmuntra mobbning, snarare hjälpa till att ”förinta” det! Bra skrivet!
    Zlatko, Pappa på heltid

  4. Ursäkta men… ”talar om allvarliga saker med ett gott hjärta”? Blondinbella? Jag utgår från att herr van den Brink inte läst inlägget där hon skriver att hon inte åker buss, eftersom ”någon fet” kan ha suttit på platsen innan henne, och det äcklar henne. Var, exakt, finns Blondinbellas goda hjärta när hon hävdar att överviktiga är äckliga? Och på vilket sätt är hon inte en hycklare när hon sen börjar svamla om hemska ätstörningar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *