Te dans med chefredaktörerna

På skallen av Jan Helin och Otto Sjöberg. På samma dag. Leder tankarna till skolgården i Grums.Grums, där jag är uppvuxen, har en liten, liten förort som heter Slottsbron. Där talar de lite, lite annorlunda värmländska än i Grums City. Från Slottsbron kommer Sven Ingvars. De slog igenom med låten Te Dans med Karlstatöserna. Det kan vara den sämsta låt som har spelats in i Sverige. Men det blev också den första dansbandshiten.

I den lilla landsortsskolan utanför Grums stod jag ofta i centrum för uppmärksamheten eftersom jag förutom mina syskon var den skolans enda invandrare. Jag var helt enkelt en lovlig utlänning att hacka på. Jag ville inget hellre än att bli som de andra bondpojkarna, men jag har ännu inte lyckats.

Därför blir jag inte så bekymrad när jag bråkar med chefer och andra makthavare jag intervjuar. I fredags fick jag på skallen av Otto Sjöberg. Under ett samtal, som jag misstänker att han spelade in (det lät pip-pip-pip) berättade Otto med behärskad stämma att jag inte hade ett kommatecken rätt.

Jag hade skrivit en artikel om att han flera källor hade berättat att han ska gå till TV4 efter att han slutar som chefredaktör på Expressen. Det var inte sant berättade Otto. Dock ska han stanna kvar på Bonnier. Jag la till Ottos citat till artikeln, så var det utrett. Så får vi se om han kanske börjar på TV4 i alla fall, på något sätt, jag hade bra på fötterna där, men det är alltid svårt med den här typen av nyheter, max en handfull personer, kanske bara 2-3 sitter med alla fakta. 

Otto tyckte också at jag var fel ute när jag skrev i min blogg att han hade snackat jobb med Metro under ett möte på Västmannagatan något år sedan. Han hade inte varit där och aldrig snackat jobb med Metro. Jag kollade med uppgiftslämnare och insåg att jag hade fått Västmannagatan om bakfoten, dock inte jobbsnacket med Metro. Fick fixa till i bloggen. Rätt ska vara rätt.

Jan Helin och Kalle Jungkvist på Aftonbladet har ”rost i sina bloggar skrev jag”, de har ju inte skrivit något i sina upphaussade bloggar på två månader. Det fick det goda(?!) med sig att i alla fall Jan Helin faktiskt skrev ett inlägg där han gör sig så där lustig som bara Sven Ingvars kan vara i sitt mellansnack mellan låtarna: ”Jag är en glad amatör i bloggvärlden”, skriver han. Som en typisk bloggare kollar han inte hur namn stavas och stavar därför mitt namn fel, ungefär som på skolgården i Grums.

Då var Jan Helin lite mer pompös när han drog i gång bloggen i höstas: ”jag har svårt att tänka mig något viktigare att lägga tid på för en ansvarig utgivare 2008”, hette det då. Fick en kommentar från en annan Jan som tyckte det var ett konstigt att tycka att det vaer så viktigt att blogga. Det ligger rätt mycket i det. Jan Helin, som leder en papperstidning vars upplaga faller fritt, borde ha viktigare saker att göra än att blogga, och det har han nog insett också.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *