Otto Sjöberg söker jobb men plastsonen tog det

Någon gång senhösten 2007. Expressens chefredaktör Otto Sjöberg har ett samtal med den dåvarande chefredaktören på Metro, Sakari Pitkänen. Sakari Pitkänen har fått jobbet som global chefredaktör för Metro och vill värva en ersättare. Otto Sjöberg säger att han är intresserad av ett jobb i London och föreslår Per Gunne, som sin efterträdare.

Inte så konstigt att Otto Sjöberg vill har ett Metro-jobb i London, med tanke på att han skulle få det så mycket lättare att pendla till lägenheten i Barcelona som han tycker så mycket om att vara i.

Så i stället får Aftonbladets utvecklingschef Per Gunne jobbet. Här uppstår en skön twist. Per Gunne är Otto Sjöbergs före detta plastson. Otto Sjöberg var tidigare sambo med Monica Gunne, som än i dag jobbar på Aftonbladet.

I stort sett samma dag som Otto Sjöberg börjar sitt jobb som chefredaktör på Expressen, går Aftonbladet ut och berättar att tidningen värvar Per Gunne som nöjesredaktör. Detta är förstås ingen slump, utan ett sätt för Aftonbladet att röra runt lite Ottos familjelycka. Otto Sjöberg jobbade ju länge på Aftonbladet och nu börjar han hos ärkefienden.

Tidigare i veckan berättade Metro att Sakari Pitkänen avgår som global chefredaktör och i stället blir ansvarig för den interaktiva delen av tidningen. Så jobbet som global chefredaktör är ledigt. Då skulle Otto Sjöberg blir Per Gunnes chef. Om nu Metro fortfarande är intresserad av att värva Otto Sjöberg, som ju ska lämna Expressen för ett nytt ännu inte känt jobb.


Kommentarer

Ett svar till ”Otto Sjöberg söker jobb men plastsonen tog det”

  1. Profilbild för Rolf van den Brink
    Rolf van den Brink

    test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *