Liza – en efterträdare till Otto

Det bara slog mig efter att jag skrivit klart min första artikel för Newsmill. Tänk om Liza Marklund skulle ta över efter Otto Sjöberg som chefredaktör för Expressen nu när han avgår. Hypotetiskt skulle hon kunna vara intressant. Hon är ett känt ansikte, hon har/hade cred ute i stugorna, hon kan producera och sälja berättelser i stora upplagor. Hon har distinkta åsikter och förmodligen ett socialt nätverk som är större än Otto Sjöberg. Dessutom började hon sin karriär på Expressen och kanske känner för att sluta cirkeln, även om hon naturligtvis inte behöver göra det för pengarna. Jag är inte säker på att hon är världens bästa arbetsledare, men den sysslan kan en chefredaktör på Expressen delegera ett steg ned.
Men nu när hennes journalistiska heder debatteras, lär hypotesen om att Liza ska ta över efter Otto, aldrig bli något annat än en hypotes.


Kommentarer

Ett svar till ”Liza – en efterträdare till Otto”

  1. Jag måste säga att tystnaden från Marklund och media inte gör henne gott.
    Att läsa om hennes nyårslöften i Expressen idag känns bara som ett hån tycker jag. Hon är fortsatt tyst tillsammans med riksmedia.
    Irriterad är bara förnamnet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *