Kraft snor Intels slogan och tar Daim till kondishyllan

När Intel byter slogan från Intel Inside till Leap ahead, tar Kraft över och kör med Daim Inside. Så hittar Daim distributionsvägar ut till kondishyllan. Och bloggarna hänger på.

Hyllan i fiket är sig inte lik. Det som förut var neg…chokladbollar heter nu Delicatoboll och håller till på flanken till vänster i hyllan där jag gör mina spaningar. På flanken till höger ligger Delicatos dammsugare som numera är föremål co-branding via Nescafés barristor. Och så den där nya i mitten. En Delictao-kaka med en snärtig röd flagga på med loggan Daim Inside.

Kraft har tagit över Intels gamla och genialiska slogan Intel Inside, som tusentals datortillverkare klistrade upp på datorer de sålde. För tre år sedan tillkännagav Intel att företaget skulle ersätta loggan med mer anonyma Leap ahead, läs mer här.

Kraft har sedan tidigare licensierat ut Daim till Unilever-företaget GB Glace som sedan länge har sålt Daim-strutar. Nu tar Kraft nästa steg och gör Daim-tekniken tillgänglig för fler partners.

Det är smart av Kraft som nu kan få ut sitt märke i flytande form (kaffe och varmchoklad) och i konditorihyllorna och säkert på andra ställen dit varumärket Daim inte har tagit sig tidigare. Basen för distributionen blir bredare och marknadsföringsparasollen ökar i diameter.

Frågan är vilken reklambyrå som ska göra jobbet? Det spelar förresten ingen roll. Ogilvy jobbar med både Delicato och Kraft.

Och bloggarna har Kraft fått med sig här, där, där och här.

Ser ut som en smärre kampanj, jag blir nyfiken på om Kraft har  betalat bloggarna på något vis.
När jag får tag på marknadschefen på Kraft, som jag har sökt, ska jag fråga om det.

(Om du läser kan du ringa mig på 0708-20 82 94.)


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *