Om ni firar höstlov i Stockholms skärgård, i trakterna av Furusund kan ni passa på att vinka till det illustra lilla medieetablissemanget Bastuklubben som är ute på sin årliga kryssning.

De har bokat upp sig på en mindre Ålandsbåt och sitter som bäst och avlutar lunchen som började med jepp sill och hjooo med nubbe. Vill du åka med nästa år blir det nog tyvärr lite svårt. Du ska vara över 40 år och ha jobbat på Aftonbladet. Då kanske du kan få följa med. Men personkemin ska stämma, och du får inte vara för spänd och inte FÖR avspänd.

Så med på resan följer Bosse Hedin men inte Anders Gerdin och Olof Brundin och inte Jan Helin. Med på båten följer Lennart Hagman. Per Björnör, Leif-Åke Josefsson, Ronny Nygren, Göran Winbergh och Nisse Wennberg. Inte Gossen eller Kalle Jungkvist och Niklas Silow. Det ska vara rätt virke till karlar och styra och ställa i medieriket ska de göra.

Ja, då kanske ni förstår vad som krävs för att få följa med nästa år.

Skepp o hoj.


Kommentarer

2 svar till ”Bastuklubben seglar igen”

 1. Profilbild för Per Björnör
  Per Björnör

  Hej
  Tyvärr är det svårt att komma med i Aftonbladets bastuklubb, vilket virke man än är av.
  Du ska ha fyllt 40 och ha jobbat minst tio år på Aftonbladet. Det är krav som många uppfyller. Men antalet medlemmar är maximerat till 12 och man är i princip livstidsmedlem. Omsättningen i klubben är dessbättre mycket liten.
  Förutom dem du nämnde är Lasse Sandlin, Thomas Carlson, Arne Höök, Svante Lidén och Urban Andersson medlemmar.

  Klubbens motto är
  Nemo bastat sobrios …nis forte insanit
  (felstavningen är medveten – den som ser logotypen förstår varför)

  In sauna veritas!

  Hälsningar
  Per Björnör
  Lave 1

 2. Profilbild för Kulligullan Kokooo
  Kulligullan Kokooo

  Växer det aldrig ut en snopp på lella mej så jag får basta med fyllgubbar? Hur många under 70-strecket? Hur många Viagra går åt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *