Bättre häxprocess i b-sfären

B-sfären har uppfattat det som om jag bashat Joakim Jardenberg på Mindpark. Joakim har jag träffat och pratat med flera gånger och jag har respekt för honom. Han är en auktoritet och makthavare om inte annat i b-sfären. Han är ingen liten ensam missförstådd stackare som jag som arbetslös för detta redaktör råkar nämna i ett blogginlägg.

Kommentarerna här får mig av någon anledning att tänka på häxprocesserna, vars sista i Sverige ska ha genomförts 1763. Tänk om folket som jagade och spårade häxor hade kunnat snacka ihop sig i b-sfären. Så mycket effektivare processer de hade kunnat hålla.

I a-sfären är det desto lugnare. Vi krattar löv inför frosten. Vänder jorden. Gör upp ett bål. Vi ska grilla korv i dag.


Kommentarer

6 svar till ”Bättre häxprocess i b-sfären”

 1. Rolf,

  Nu får du väl ändå ge dig. Först anklagar du mig för att vara en av Mindparks ”skånska hejdukar” och nu jämställer du mig de som deltog i häxprocesserna. Stå för vad du skriver – istället för att hänvisa till felaktiga tolkningar – eller skriv inte alls.

  Du har ett ansvar som A-sfärsmänniska (läskigt uttryck du kör med – det framstår tydligt att din värld rymmer begrepp som A- och B-människor) och som före detta chefredaktör för en läsvärd branschtidning att skriva väl, tydligt och stå för sina åsikter.

 2. Rolf svarar inte på kommentarer.

 3. Underbart att se att du börjat länka Rolf. Nu har du äntligen blivit en riktig bloggare. Detta skrivet helt utan ironi, för det slog mig faktiskt att det saknades väldigt mycket länkar till de saker du refererade till tidigare. Att du granskar din statistik och dessutom följer upp trådar som berör din blogg från andra källor är ju ytterligare ett bloggbeteende.

  För mig är det inte viktigt att skilja på vem som är bloggare eller inte. Jag ser mig inte som en del av kollektivet ”bloggare” i första hand. Ändå blir jag det om och om igen. Som till exempel när Dagens Media rapporterar om bloggare (under ditt styre).

  Och vad den där häxprocessen skulle vara ute efter är svårt att se genom att läsa den tråd du hänvisar till. Men jag förstår om det känns obehagligt. Det gjorde det varje gång du ”bashade” bloggvärlden tidigare. Som att vara orättvist anklagad för ett brott man inte kände till ungefär.

  Jag länkar till din blogg från min blogg och jag gillar dina inlägg! Faktiskt mycket mer än när du skrev i DM. Tack!

 4. Profilbild för Skrivhäftet
  Skrivhäftet

  Underbart: ”Vi bloggare” – ”hur riktiga bloggare är”…äntligen har den svenska jantelagen och kraven på massproduktion av individer nått bloggvärlden. Kom inte här och tro att du kan blogga hur som helst och vara av vilken ålder, etnicitet eller yrkesgrupp som helst – o nej, du ska vara som ”vi bloggare” bestämmer.

  Snacka om fanatism.

 5. Profilbild för Rolf van den Brink
  Rolf van den Brink

  Häxprocess är ett starkt ord, men min tanke vara att skriva lite om hur en 1600-talets häxprocess hade fungerat om det hade funnits bloggar då. B-sfären är ett härligt ord, visst?
  Sorry Morris. Jag borde inte ha kallat dig skånsk hejduk.

  – r

 6. Ännu ett exempel på att ord inte alltid funkar. När jag läste ”kommunikation” på universitetet så lärde jag mig vid något tillfälle att ”kommunikation” mellan människor bygger upp emot 90% på annat än själva ordalydelsen; som kroppsspråk, tonlägen, glimt i ögonen, etc.
  Beaktar man inte detta så kommer missförstånd som blogginlägg på posten…jag menar RSS:en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *