Honkamaas gåtfulla pingpong – annonsparty på Riche

Varje torsdag är jag ute och skvallrar runt. Jag inbillar mig att det är bra för mina relationer och affärskontakter. Hittills har det inte varit bra för kassan. Skvallerrundorna kostar hiskeliga belopp med dyra drinkar och ett evigt flackande med taxibilar. Men man får ju höra en del också.

Jag hade planerat att gå på trevliga designbyrån Oktavillas fest. De har ju designat den senaste versionen av Dagens Media, som väl har tre år på nacken och Dagens Story (när fan får jag mitt typsnittt, Per-Emil?). Men tiden kommer inte att räcka för en tur till Brunogallerian där Oktavilla trycker med storheter som Scream.

Börjar i stället torsdagskvällen börjar med en öl med Cisions Ulf Lindholm på Anglais där jag nyss avlutat ett litet arbetspass. Jag satt och skrev roliga saker fast jag borde ha ringt viktiga affärssamtal. Just då tänkte jag att jag lika så bra kunde ta dem på fredag. Men när fredagen kom och Scania och Volvo dök med motorhuvarna rakt i backen, kändes det inte så lustfyllt att sälja in ett nytt medieprojekt. Ledsen, M, men jag tar mina samtal på måndag.

På Anglais träffar vi Affärsvärldens storsäljerska Linda Palmqvist. Vi träffar Googles förra vd Johan Kinnander gränslade en blå Kronan-hoj, Johan var något exalterad efter ett möte med Metros förre vd Pelle Törnberg.

Det passade bra att vi träffade den förre Google-vdn för vi är på väg till Googles lanseringsparty för svenska Youtube. Kön är lång som ett spjut utanför Enskilda galleriet på Kronobergsgatan 37 i Stockholm.

Joakim Jardenberg, som kallar sig ”CEO” för Mindpark inspekterar kön med sina skånska hejdukar som om de redan hade nått sina vision ”We shall make ideas fly” och så stolta ser de ut att jag befarar att hela bloggosfären riskerar att spricka…ja Joakim med sin hästsvans påminner inte så lite om 90-talets it-jesus Christer Sturmark. Jag hör hur rödbrallan Kristofer Björkman på Newsdesk muttrar. Det finns många som vill dominera den svenska bloggosfären och ja, Blondinbella har ju lugnat ner sig efter att hon blev KO-anmäld för att publicera dold reklam för minderåriga för sin blogg, så det kanske finns möjligheter för Kristofer och Joakim att ta ytterligare mark, ja man hinner fundera på mycket i den olidligt sega kön till Googles röjröj.

Väl inne visar det sig att Bonnier som är Googles värsta partner och konkurrent, har en stor styrka på plats, chefen för DN.se, Charlotta Friborg och affärsutvecklerskan Sara Öhrvall, medan Newsmills Karin Eder-Ekman, Leo Lagercrantz och PM Nilsson festade så armarna roterade likt väderkvarnar. Också Djurgårdens kommersiella chef Jenny Furtenbach firade sin nya kanal tillsammans med sin konsult Christer Lidman.

Googles vd Stina Honkamaa hade ställt in ett gåtfullt bordtennisbord i lokalerna man har hittills vägrat att besvara frågor kring detta med annat än: ”det är kul med bordtennis”.

Jag pratar med en lätt uppgiven Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld, han mumlar något om att ”här står vi från tradmedia medan Google snor våra annonspengar“.

Initiative Universals vd Urban Hilding och Carats chef för interaktiva medier Peter Cederholm var några av rådgivarna som ville fira svenska Youtube. Också tidningsutgivarnas vd Anna Serner firade Youtubes tv-möjligheter. Vid entrén hänger Finests Alexander Erwik i envis väntan på kändiskött.

Det är vid den här tidpunkten som skvallerresan måste fortsätta. De vita kakelväggarna på Enskilda ekar allt hårdare och tommare och det är mjuka, små informella ord vi vill komma åt. Vidare till Stureplan.

Den något ologiska duon gitarrtungan Janne Schaffer och den tidigare näringsministern Björn Rosengren smörjer krås på Teatergrillen. I ett bås längre bort sitter Calle Jansson, chef för Modern Studios flankerad av inte mindre än två jurister. I båset bredvid håller MTGs fotbollschef Per Nunstedt smärre hov och ja, även MTGs Max Lagerbäck är där. 

En köksingång bort, på Riche, pågår ett smärre annonsparty. Citys vd Anders Kvarby, Citypaktetes vd Dan Morén, Annonsdax vd Magnus Enbacka och Metros tidigare marknadschef Robert Gustafsson skålade och skrålade. Lite senare ansluter sig Eva-Marie Nilsson, rådgivare på Vizeum till sällskapet..

På småtimmarna anländer även Dagens Medias nya ledartrojka Fredrik Svedjetun, Martin Schori och Niclas Rislund. Kanske laddar de upp inför fredagens mystiska möte med pr-byrån Weber Shandwick.


Kommentarer

2 svar till ”Honkamaas gåtfulla pingpong – annonsparty på Riche”

  1. […] Hur kul är inte detta bråket mellan “bubblan” (klubb för inbördes beundran på Jaiku) och Rolf Van Der Brink på Dagens Media. […]

  2. […] B-sfären har uppfattat det som om jag bashat Joakim Jardenberg på Mindpark. Joakim har jag träffat och pratat med flera gånger och jag har respekt för honom. Han är en auktoritet och makthavare om inte annat i b-sfären. Han är ingen liten ensam missförstådd stackare som jag som arbetslös för detta redaktör råkar nämna i ett blogginlägg. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *