Rekryteringen SR borde göra

Om ni tycker att det är tyst kring Sveriges Radios ersättare till vd Kerstin Brunnberg, finns det en anledning till tystnaden. Den stavas l-å-n-g-b-ä-n-k. Rekyteringen skulle varit klar före årsskiftet. Nu är det första halvåret 2009 som gäller. Kerstin Brunnberg tycks inte ha särskilt bråttom till pensioneringen.

Under hösten hördes ett namn tydligare än andra i snacket. Då var det Filminstitutets vd Cissi Elwin som var en på pappret het kandidat. Huruvida hon verkligen fick frågan, har inte jag lyckats röna ut. Det kanske handlade mest om önsketänk från SRs styrelse.

Just nu jobbar styrelsen för en internrekrytering,. Tre namn ska stå på listan.
Programdirektören Hanna Stjärne och biträdande programdirektören Cilla Benkö har tidigare figurerat i spekulationerna. I somras blev vi på Dagens Media uppringda av en mycket arg tidigare journalist med säte vid franska Rivieran. Han tyckte det var en stor skandal att vi glömde nämna SRs chefsstrateg Staffan Sonning på den lista vi gjorde då. Staffan skrattade då rått åt idén. Idag är han likväl på listan.
Kanske är det Kerstin Brunnberg som har övertalat honom? Hon lär vara aktiv i rekryteringen av sin efterträdare. Om nu det är så lämpligt.

Ja, det blir nog bra det där. Men den förändring SRs ägare verkligen borde göra är att byta ut styrelseordförande Ove Joanson. Han har allt för länge styrt och ställt med SR är ytterst ansvarig för debaclet med Joachim Berner och den buffliga hanteringen av Peter Öhrn. Varför inte låta Kerstin Brunnberg bli ny styrelseordförande om hon nu är så het på gröten?


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *