Carolina och Katrin – olika elaka

Det går att vara vulgär, gränslös och tämligen elak i tv utan att trampa lilla barnfamiljen på småfötterna. Det är en svår konst som programledare som Kristian Luuk, och David Hellenius klarar på självaste primetime. Två som inte gör det är Katrin Zytomierska och Carolina Gynning.

 

Deras personligheter skickar kyla genom tv-rutan snarare än värme. De är två kalla fiskar som nog aldrig blir folkkära hur mycket de än får steka i tv-rutan. Jag är inte säker på att de ens vill. De har säkert utmärkta karriärer framför sig tack vare/trots sina brister på synbar medkänsla.

 

Jag kan tänka mig hur TV4 tänkte: Vi vill överraska, visa att vi också läser bloggar och förstår det nya och inte är rädda för några små snedtramp, om det så ska vara på den lilla barnfamiljerns småfötter. Hellre det än att framstå som ångteve-kanal.

 

Vad TV4 egentligen berättar för tv-tittarna och tv-branschen är att kanalen inte har en aning om hur den ska odla fram nästa generations folkkära programledare utan är hänvisad till att köpa halvfabrikat på stan.

 

TV4 ville ha programledare som avviker, men riskerar i stället att publiken gör just det, avviker från kanalen.

 

Det finns dock en skillnad på de två: Katrin Zytomierska är elak på bekostnad av andra. Carolina Gynning är elak på bekostnad av sig själv. Också i programledarnas helvete finns gradskillnader.

 


Kommentarer

3 svar till ”Carolina och Katrin – olika elaka”

  1. Profilbild för Skrivhäftet
    Skrivhäftet

    Håller med om att dessa damer utstrålar ingen värme och gör det ointressant att titta på dem och höra deras ”analyser” för de är ju inga analyser. Gylling är ju en produkt själv och jobbar med att brända sig själv – och då funkar det inte att hon ska lyfta andra. Berg klarar det bättre – hon verkar inte lika desperat på att ta plats från åkarna som kollegan. Katrin är nog ganska rolig egentligen – och ruffig – med sin polska bakgrund osv. men det är nog så att man kan inte vara singelkvinna och håna andra på tv. En man med barn funkar bättre.

  2. Fast jag gillar Katrin… på något sätt, jag vet bara inte hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *