Jag har varken chef eller jobb och ingen att skicka en fredagsrapport till, så jag skickar den i stället till Gud via den här Bloggen.
Grejer man borde göra
Skriva om veckans bästa kampanj. Den gjorde Springtime som fick enormt genomslag för sin rapport om allt kött som slängs. Gjorde gott hos uppdragsgivaren Ica Maxi. Ica-handlare som har lite för gammal köttfärs framstår numera rentav som moraliskt rättskaffens.

Om jag ändå varit där
När medieentreprenören Daniel Nyhlén stötte samman med Metros Per Gunne och Aftonbladets Sofi Fahrman utanför Teatergrillen i går kväll. Kanske diskuterade sällskapet Sofis och Pers flytt från Brahegatan till Linnégatan? Konstellationen verkar vara ett garnnystan av konflikter.

Roliga hörnan
Carl Norberg på webbyrån Suddenly har vinstmarginaler Matias på Farfar drömmer om. Ändå tog Carl en springnota på Noppes, Hihihi.

Veckans avundsjuka
Filip Hammar höll hov igen i går kväll på Teatergrillen: Han satt i en cirkel av andäktiga hängruntare. Jag försökte höra vad som sades, det var bara Filips röst som nådde ut och den sa ”en miljon” ungefär två gånger per minut.

Jobb jag gjorde
Riktigt bra sak om nutida foto på gång till nästa nummer av Dagens Story. Pieter ten Hoopen sågar reklamare. Levererade tre nyheter till DM. Dags att fakturera.

Projektet.
M och jag diskuterade projektet och gjorde en ringlista på potentiella kunder som vi ska ringa på. Jag fick ytterligare en idé som jag ska dra med M. Behövs mer tempo.

Folk jag träffade
I natt fyllde Dagens Media tio år. Jag gick dit och fick höra ett fint tal av Dagens Medias egentliga framgångsfaktor, försäljningschefen Mathias Kallio. Mannen som har gett kundrelationer ett ansikte. När han hyllade Dagens Industris tidigare marknadschef Sören Sunmo för att våga annonsera sig ur en lågkonjunktur, ja då gick det rysningar genom lokalerna. Sören själv såg rentav rörd ut.

Lokalerna var knökade av kända ansikten: Francesca O’Brien Apelgren, Marknadsföreningen i Stockholm, Max Lagerbäck, MTG, Anders Storgårds, 10Ton, Anna Serner, TU, Daniel Collin, Mediaedge CIA, Mikael Nestius, City, Regina Pettersson och Sandra Pärn, Egmont, Pär Roosvall, Talentum, Johan Eidmann och Peter Arnesson från Bizkit, Paggan, Christer Björkin, Talentum, Martin Gellerstedt, Black Pope, Björn Lorentzi, Mediatresextio, Leslie Marsden på Riksmedia, Danne Morén, Ciypaketet, Impactarna Jörgen och KentaDominika…och så Balubas  Jessica Bjurström och som kom med son och den finaste blomman. Den coolaste polotröjan hade Caratas vd Calle Gorman, ränder i regnbågens färger. Alltså som regnbågen såg ut på ett 70-talsdisko.

Och så hemvändarna, Dagens Medias tidigare hjältar, Virve Hedenborg, nu på DN, Per-Emil Arvidsson, Octavilla, , Martin Sundin, Stoffe, Expressen, Sara Lomberg, SvD, Anne Parichart Eriksson, Tidningskompaniet och allas vår Ida Andersson som kanske är den enda som skaffat sig ett riktigt jobb, numera konstapel på Norrmalmspolisen.

Trevligt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *