Vill inte vara vidrig besserwisserbloggare

Får på skallen från min gammelarbetsplats Dagens Media. De tycker jag är en kappvändare som har börjat blogga trots att jag har skrivit att bloggare är kastrerade journalister. Det står jag för full ut.

Dessutom har jag börjat använda ”bloggarnas favoritord” gammelmedia.

Med den här bloggen hade jag tänkt visa att det går att vara journalist och bloggare på samma gång. Det innebär att jag nästan alltid ringer i telefonen och kollar saker jag bloggar om. För att få veta mer, för att slippa sitta på läktarplats och tycka till om saker jag inte vet tillräckligt om, ja för att slippa vara en amatör helt enkelt.

Om Metronome-direktören Alex Schulman hade orkat ställa frågor, hade han i och för sig inte fått ihop till detta blogginlägg. Då hade han fått veta att Annie Wegelius satte sig i business class för att en flygrädd kompis hade bett henne göra så. Jag pratade med båda två i kväll och fick veta lite annat också. Kan det finnas något vidrigare än att bara sitta på åskådarplats och besserwisser-blogga?

Varför skrev jag då ordet ”gammelmedia”, men snälla, det är väl ungefär lika provocerande i dag som att skriva svartskalle. För mig är det samma sorts kärlek i ordet ”gammelmedia” som det är låt oss säga ”fäderneslandet”.


Kommentarer

7 svar till ”Vill inte vara vidrig besserwisserbloggare”

 1. Nu blev det ju ännu roligare, Rolf 🙂

 2. Rolf, sluta be om ursäkt för att du bloggar! Vad är det för fånerier. Och du….många bloggare ringer faktiskt upp. Inte alla men många av de bästa.

 3. Nåja, Annie satt faktiskt i business på SAS-kärran till NYC i början på september oxo. Iförd ett par inte alltför väl sittande röda läderbrallor.
  Annie är (numera) en lyxlirare och det blir givetvis fel om hon försöker mörka det.

 4. Profilbild för Brit Stakston
  Brit Stakston

  Men Rolf… du ringde inte JMW för att kolla upp vad JMW-talkshow kostade, inte ett samtal för att ens ta reda på vad det hela kostade eller vad syftet var hmpf…. : )

 5. Nog finns det väl fler bloggare med journalistisk integritet? Du är inte ensam på din post.

 6. Profilbild för Rolf van den Brink
  Rolf van den Brink

  Du har en poäng i det, Brit. Men i detta fall tyckte jag att ni hade lämnat utförlig info om er talkshow på hemsidan. Och frågorna som ändå uppstod, ville jag ställa retoriskt och öppet. Med hopp om förståelse.

  – r

 7. Profilbild för Brit Stakston
  Brit Stakston

  Jodå jag är en förstående typ Rolf. Ska bli intressant att följa din resa här i de roller du funderar över bloggarens vs journalisten. Dina frågor till oss gav oss en chans att berätta vad syftet var ett varv till. Själv tyckte jag ditt sågande av oss var det roligaste med den postningen. Det där om att vi inte framstod som branschens ljushuvuden och att man inte borde köpa medieträning av oss, ja du 🙂 Det där har ju till och med redan använts mot mig i en av kommentarerna under debattartikeln i DM om Sociala medier i lågkonjunktur häromveckan – se vad jag kommer få jobba för att förändra den där bilden nu….; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *