Rapport från Sifos fetaostsundersökning

Ställer Sifo för många fetafrågor?

I går deltog jag i en undersökning som skulle kontrollera hur väl Rosa bandets sponsorer kom fram. Jag drog migtill minnes att Metro kom i en rosa variant men inte så mycket mer.

I kväll har jag ägnat närmare en timme i att utförligt berätta om mina fetaost-vanor. Får mig att undra vad som hände med folkhemmets stabilaste undersökningsföretag.

Undersökningen är antagligen beställd av Arla eller något annat företag vill utveckla en fetaost som klarar att förvaras utanför kyldisken. Det är mycket frågor om förpackningar, varumärkesupplevelser i stil med Vilket av följande alternativ beskriver bäst vilken tid på dagen som du åt Fontana Feta? eller underbara Vilken av orsakerna i listan nedan beskriver bäst tillfället då du senast åt Fontana Feta Original?, följd av 31svarsalternativ.

En av mååånga fetafrågor.
En av mååånga fetafrågor.

 

 

Fetaost-undersökningen är så enormt detaljerad att det får mig att undra över relevansen i svaren Sifo levererar till sin kund. Sifo, som inte för så länge sedan, totalvägrade att använda internet för undersökningar vräker ut ett så stort frågebatteri att jag blir spytrött på fetaostar.

 

 

Sponsring och Rosa Bandet.

Sifo förespråkade in i det sista telefonundersökningar, men har nu följt andra undersökningsföretag ut på internet. Det känns konstigt att i anrika Sifos webbenkät svara på frågor som om Är du man eller kvinna eller Vilket år är du född? Det där ska väl ett företag som Sifo ha hjärnkoll på eller handlar det bara om stickprov?

Vet Sifo alls vem som deltar i de webbaserade marknadsundersökningarna?

 


Kommentarer

2 svar till ”Rapport från Sifos fetaostsundersökning”

 1. Hej!

  Jag har kämpat med SMRN.se (Resoner.nu) ett bra tag nu. Försöker ta oss framåt. Har du några bra idéer på hur vi kan bli bättre?¨

  Hälsningar
  Mikael

 2. Profilbild för Rolf van den Brink
  Rolf van den Brink

  Vi kan ta ett snack om det. Vill du sälja tjänsten?

  – r

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *