Varumärket Linda ”Skatte” Skugge

Linda Skugge måste vara ett av landets starkaste bloggvarumärken. Hon kan till och med tjäna pengar på att lägga ut sin to do-lista. Trots att hon antagligen har byggt sitt varumärle på ett sätt som ingen  konsult skulle ha rekommenderat. 

Tar betalt för to do-listan.
Tar betalt för to do-listan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggvarumärket Linda Skugge vägrar att dö. Hon kände sig trakasserad och slutade blogga för Expressen våren 2007. Skugge skulle inte blogga mer. Snart dök hon upp igen på Amelia:

”Ålder:  34

Gör: VD för vulkan.se

Bor:  Radhus i Sollentuna

Familj:  Man, tre kids.

Bloggar om:  Det gamla vanliga”

 

Sedan som frågeorakel på Ica-kuriren:

 

Linda Skugge är författare, debattör, egen företagare och VD för vulkan.se. Men även mamma till tre tjejer, och med ett väldigt stort hjärta som klappar för unga.”

 

Sedan 1 september har hon hyrt ut sin blogglans till Skattebetalarna, på sajten Skatterna.se.

 

”Linda Skugge är 34 år och egen företagare. Hon är sedan våren 2008 VD för Vulkan. Hon har varit verksam som skribent i snart 20 år. Mest känd som krönikör i Expressen. Dessa och andra texter har också getts ut i bokform. Hon är en erfaren bloggare som skriver på flera olika ställen.  Linda är gift och har tre döttrar. Hon gillar längdskidåkning och ser fram emot första snön. Vill man veta mer om vad hon tycker och tycker om får man läsa hennes texter.”

 

Avtalet med Skattebetalarna löper året ut med möjlighet till förlängning. Hon får betalt för att dra trafik till sajten och hon delar också organisationens syn att skattetrycket är för högt i Sverige.

 

Varumärket Linda Skugge är intressant, just för att det är ett starkt varumärke som trokigen är byggt på alla sätt en pr-konsult inte skulle ha rekommenderat. Samtidigt har hon goda möjligheter att kontrollera hur bilden av henne förmedlas, eftersom hon själv sitter på distributionskanalerna, bloggarna. Bilden av henne är inkonsekvent. Ibland är hon fräck, fri företagare, ibland är hon värsta Kemi-Linda och sprayar hela familjen i attacker av vad som verkar vara bacillskräck, ibland besitter hon den hårdaste och trashigaste rösten i stan, andra gånger är hon ett stackars offer för trakassaerande läsare.  

 

Gillar hon att jobba?

 ”Jag älskar måndagar. Det är så djupt tillfredsställande att jobba. Att få tjäna pengar. Att kunna köpa det man vill. När man vill. Dygnet runt. Jobba dygnet runt och köpa dygnet runt.”

 

Eller gillar hon inte att jobba?

 ”Eftersom Vulkan.se har en så himla bra operativ chef så kan jag nu delegera det mesta till honom. Så i dag ska jag bara träffa folk i solen. Först Berns och sen East.

Jag tror ingen konsult hade rekommenderat Linda att bygga sitt varumärket som hon har gjort det. För spretigt, för många negativa sidor som kommer fram, för många ytor som saknar täckning. Vara artist och hjälpa Skattebetalarna är väl en så knäpp kombination det går att hitta, som om Bert Karlsson skulle starta politiskt parti eller Göran Persson bli pr-konsult.

Skattebetalarna är de trasiga, trashiga borgarnas organisation och så snett blåladdad att den som ger sig in där kan komma ut hur tillknycklad som helst. Eller också komma ut med ett varumärke dopat av blått ickepolitiskt korrekt preparat. Linda Skugges varumärke är troligen immunt.

I dag är hon en av få bloggare som kan ta betalt för att blogga, hon har byggt en egen liten nisch åt sig som företagande förortsfru, hon tjänar pengar 2.0, just för att hon förstår att göra fel på rätt sätt. Ja, en vacker dag kanske hon blir bloggarnas Liza Marklund eller nåt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *