Lattesurfar på hotell Anglais. Det gör jag varje torsdag, Det är bra här. Det finns kontakter att koppla datorn till. Mycket dresscode mörk Dressman overkill. Alla har byxor och pratar. Filip och Fredrik. Johan Kinnander. Den typen. Jag inbillar mig att det görs affärer här. Jag hoppas att det ser ut som om också jag gör affärer.

 

Kommer just från två möten där vi diskuterade webb2.0-projekt. Allt från Hans Bergströms och Ulf Elwings med fleras penisonärssajt Silvergen till Linda Skugges e-tryckeri Vulkan. Vi konstaterade att webbprojekt är känslostyrda och intuitiva. Enligt den tesen är det viktigare att gå ut och bygga något som känns hett och rätt. Sedan säljer du huset. Eller hyr ut det till olika intressenter som vill göra saker. Tricket är att överleva till affärsidén och kunderna kommer. Ja, Google byggdes inte på två år.   

 

Vid bordet intill sitter en grupp seniora bizkillar, såna som borde länsa Hans Bergströms sajt, fast de inte gör det. På deras bord ligger högar A4 med bilder på gula anläggningsmaskiner. På västgötska diskuterar de ett gigantisk projekt med vägar och byggnader.  De pratar kubikmetrar grus. Just nu hörde jag siffran 6,5 miljoner kronor nämnas och att kunden borde köpa 100 maskiner åt gången.

 

Det ännu är lite drag i den gamla ekonomin.


Kommentarer

Ett svar till ”Gammelgrus vs Google-ekonomi”

  1. Profilbild för Mai Tai
    Mai Tai

    Förmodligen Banverket eller Vägverket…eller Transportstyrelsen…det är där man har stålarna. Och för varumärket är det väl bra att finnas där bloggare finns?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *